Мъж на годината 2015

За осма поредна година Дарик радио отличи най-успешните български мъже, в различни категории.

Владимир Николов е „Мъж на годината“ 2015.

vlnikolov

По традиция той получи уникална кавалерийска сабя, която му бе връчена от изпълнителния директор на Дарик радио, Радосвет Радев. По време на церемонията капитанът на Националния отбор по волейбол сподели: „Благодаря на всеки един гласувал за мен. Това е глас за българския волейбол, глас за спорта ни като цяло. Спортист да е „Мъж на годината“ означава, че спортът ни е жив.“

Подгласник на Владимир Николов стана артистът Камен Донев, който през последните години представи пред българска публика няколко авторски спектакъла, а преди месеци премиерният му спектакъл „Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите“ събра 12 хиляди души в зала „Арена Армеец“. По време на церемонията той беше представен от неговата колежка и близка приятелка , актрисата Елена Бозова.

donev

Трети е надпреварата остана предприемачът Ивайло Пенчев, чиято компания Walltopia е световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска фирма, която налага тенденциите в международна индустрия. Неговата номинация беше представена от неговия бизнес партньор Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital.

pencev

Освен челната тройка, на събитието бяха отличени със специални призове и успели българи в други категории.

С много емоционално за всички гости на събитието представяне актьорите: Силвия Лулчева,  Башар Рахал, Иван Стаменов и Ненчо Илчев поднесоха наградата „ЛЕГЕНДА“ на своя УЧИТЕЛ и ВДЪХНОВИТЕЛ – емблемата на българското кино Стефан Данаилов.

Тазгодишният приз „Мис ТВ чар” бе връчен от миналогодишната отличена в тази категория – Лиляна Боянова  на чаровната Марина Цекова – репортер и водещ на Новините на Нова Телевизия.

Тази година за първи път беше връчено отличие в категорията „Вдъхновение на годината“ на Мирослав Боршош, директор на Националния дворец на културата. Наградата му бе връчена от Димитър Стоянович, главен редактор на сп. L`Europeo.

Продължавайки традицията на от миналогодишната церемония, на събиието беше връчена и наградата „Най-елегантен мъж”, която отиде при Левон Хампарцумян, Изпълнителен директор на Уникредит Булбанк. Призът за „стилен мъж“ му беше връчен от Мария Конакчиева, пресаташе на Френския културен институт в София.

„Иноватор на годината” е категория, която тази година беше посветена на създаването на иноватори. Тя отиде при Бойко Яръмов, директор на Телерик академия и един от основателите на една от най-успешните български млади компании Телерик. Наградата му бе връчена от Любен Белов, негов приятел и управляващ партньор във фонда за рисково финансиране LAUNCHub.

По традиция и тази година Дарик радио присъди „Специалната награда на екипа на Дарик” и тя беше отредена за художника проф. Андрей Даниел. Неговата номинация бе представена изкуствоведа Мария Василева.

Да си припомним кои българи бяха удостоени с титлата „Мъж на годината“  през последните години: „златният физик“  на България Теодосий Теодосиев получи титлата „Мъж на годината 2014“, боксьорът Кубрат Пулев взе приза „Мъж на годината 2013“, Петър Петров – спасителят-механик от кораба „Коста Конкордия“ стана „Мъж на годината 2012″. Спасителят от магистрала „Тракия“ Стефан Стойчев бе определен за „Мъж на годината 2011″.

Първият „Мъж на годината“, който получава като награда уникална сабя, е Христо Стоичков през 1994 година. От тогава всички победители се награждават с това хладно оръжие, върху което е гравирано името им.

 manoftheyear.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 2 = четири

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>